Hírek * Archív hírek
Állásportál a meghirdetett , betöltetlen poziciókra
Állásportál a meghirdetett , betöltetlen poziciókra
2017.06.30.

Elindult a Dunakeszi Járműjavító Kft. állásportáljának tesztverziója! Böngésszen az álláshirdetéseink között, és jelentkezzen online a meghirdetett pozíciókra! A portál elérhetősége : allas.djj.hu

Append
Családi nap - május 21.
Családi nap - május 21.
2017.02.06.

Május 21-én Családi nap keretében ünnepeltük a Dunakeszi Járműjavító fennállásának 90. évfordulóját. A rendezvény nagyon sikeres volt, a létszám kb. 800 főre tehető. Az eseményen részt vett Dr. Tuzson Bence, államtitkár, és Dióssi Csaba, Dunakeszi város polgármestere.

 

 

Img 7457 Img 7474 Img 7738

Img 7629 Img 7918 Img 7801

Img 7964 Img 7965 Img 8002

Img 8029 Img 8226 Img 7461

Append
Közös gyártásról írt alá szándéknyilatkozatot a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler
Közös gyártásról írt alá szándéknyilatkozatot a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler
2017.02.06.

Gyártási együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler Rail Csoport hazai vezérképviselete, a Stadler Trains Magyarország Kft. A megállapodást Szepessy Tamás, a Dunakeszi Járműjavító Kft. ügyvezetői igazgatója, és Dunai Zoltán, a Stadler Rail Csoport országigazgatója írták alá. A szándéknyilatkozat értelmében a két társaság a hazai vasúti járműbeszerzéseken közösen kíván részt venni.  

A megállapodás célja, hogy a társaságok már meglévő kapacitásainak és kompetenciáinak összehangolásával egy olyan hatékony gyártási együttműködés jöjjön létre, amely magas hazai hozzáadott értéket és egyúttal versenyképes gyártási költségeket tesz lehetővé. A gyártási együttműködésben a Stadler tervezéssel és kocsiszekrény gyártással, míg a Dunakeszi Járműjavító Kft. végösszeszereléssel és üzembe helyezéssel kíván részt venni. Hasonló típusú együttműködés egy jármű gyártása tekintetében akár 60-70%-os hazai beszállítói arányt is lehetővé tesz, amely kiemelkedően magas értéket jelent, és jelentős mértékben hozzájárul a hazai vasúti járműgyártó ipar további fejlődéséhez.

A közeljövőben az együttműködés megkezdésére a felek a millenniumi kisföldalatti vasút és a HÉV vonalak tervezett fejlesztését, továbbá a Magyar Államvasutak által a közelmúltban bejelentett 50 motorvonat várható beszerzését azonosították. A szándéknyilatkozat aláírása nem jelenti konkrét szerződés létrejöttét, ugyanakkor a felek kifejezik együttműködési készségüket minden olyan projekttel kapcsolatban, ahol a jogszabályi környezet és az adott közbeszerzési eljárás feltételei lehetővé teszik a gyártási kooperációt.

A nemzetközi piacon a társaságok között már jelenleg is aktív az együttműködés, ugyanis a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler jelenleg is együtt dolgozik egy szerződés elnyerésén, amelynek keretében az Egyiptomi Vasúttársaság részére kívánnak motorvonatokat szállítani.  

Append
Brüsszel: 5 év alatt 785 villamos alváz Dunakesziről
Brüsszel: 5 év alatt 785 villamos alváz Dunakesziről
2016.11.10.

A Dunakeszi Járműjavító Kft. 2015. január 5-én átadta belgiumi megrendelőjének a 137. alvázkészletet a Brüsszeli Közlekedési Vállalat (STIB) részére gyártott FLEXITY Outlook típusú villamosokhoz. Ezzel sikeresen, határidőre teljesítette az összesen 785 alvázegységre vonatkozó megrendeléseket, amelyek közül az elsőt még 2009-ben nyerte el.

A brüsszeli FLEXITY villamos a jól bevált moduláris technológián alapul, 100%-osan alacsonypadlós kivitelű, miközben hagyományos kerékpáros forgóvázakkal rendelkezik, amelyek kitűnő futásteljesítményt és magasabb szintű utaskényelmet biztosítanak. Az ötrészes villamosok alvázkészletei két nagy és három kis alvázból, a hétrészesekéi pedig három nagy és négy kis alvázból állnak. Az alvázak gyártása, festése, padlózása és szigetelése Dunakeszin történt, kiválóan megfelelve a megrendelő rendkívül szigorú minőségi követelményeinek. A villamosok készre szerelése a Bombardier Transportation bruges-i üzemében történik. A járművek fel vannak szerelve a legkorszerűbb technológiát alkalmazó MITRAC hajtásrendszerrel. Az öt modulból álló villamos 32 méter hosszú, maximális sebessége 70 km/óra, és180 utas szállítására alkalmas (ebből 50 ülőhely és 2 hely kerekesszék számára). A hétrészes járművek 43,4 méter hosszúak és 252 férőhellyel rendelkeznek (ebből 74 ülőhely és 2 hely kerekesszék számára). A Dunakeszi Járműjavító Kft. részt vesz a Krefeld, Manchester és Linz városai számára készülő FLEXITY villamosok gyártásában is, valamint frankfurti villamosok felújításában és balesetes javításában.

Append
Sérült svájci kocsi helyreállítása Dunakeszin
Sérült svájci kocsi helyreállítása Dunakeszin
2016.11.02.

A Dunakeszi Járműjavító Kft. elvégezte a Svájci Szövetségi Vasutak (SBB) egy tavaly júliusi balesetben megsérült INOVA kocsijának javítását. A jármű nem volt ismeretlen a társaságnak, hiszen 2008 és 2012 között mind a 142 darab alacsonypadlós INOVA kocsiszekrényt Dunakeszin gyártották.

A helyreállítási munkák magukban foglalták a padló, a szigetelések és a csövezés kibontását a kocsi emelt részein, a homlokajtók, oldalajtók és ablakok kiszerelését, a kocsiszekrény kimérését és javítását, a sérült alvázvégek cseréjét, az oldalfalak részleges cseréjét, a kocsiszekrény helyreállított részeinek festését és a kocsi fedőfestését is. A kocsiszekrény javítási munkái után került sorra a padlózás és szigetelés cseréje valamint szerelése az emelt kocsirészeken, továbbá a leszerelt elemek visszaszerelése, illetve újakkal történő pótlása.

Kiszállításra váró INOVA kocsi

Append
A Bombardier MÁV Kft. új cégneve Dunakeszi Járműjavító Kft.
A Bombardier MÁV Kft. új cégneve Dunakeszi Járműjavító Kft.
2016.04.26.

A Bombardier Transportation MÁV Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (rövidített elnevezése: Bombardier MÁV Kft.) cégneve értesítésünkkel egyidejűleg megváltozik.

Társaságunk új cégneve: Dunakeszi Járműjavító Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített elnevezése: Dunakeszi Járműjavító Kft.

Tájékoztatjuk önöket arról, hogy társaságunk adószáma (10814440-2-44) és munkatársaink telefon elérhetősége nem változott.

Kollégáinkat elektronikus úton, új címen lehet elérni: keresztnév.vezetéknév@djj.hu

Kérjük a jövőbeni számlák befogadásánál, kiállításánál a fentiek figyelembe vételét.

Köszönjük megértésüket!  

Append