Projektek

Forgóvázak

Harmadik generációs intercity kocsik (IC3) a Magyar Államvasutak részére

10 darab Dunakeszin kialakított harmadik generációs Intercity kocsi (IC3) állt forgalomba 2008-2009-ben a MÁV Zrt. megrendelésére.

Az 1978-79-ben készült járművek első- és másodosztályú termes Intercity kocsivá átépítésének célja az utasok számára a magyarországi távolsági forgalomban az utazás kényelmének javítása, az üzemeltető számára a karbantartás idejének, gyakoriságának és költségeinek csökkentése, valamint a járművek élettartamának meghosszabbítása.

Az átépítés magában foglalja a teljesen légkondicionált kocsi kialakítását új műszaki berendezésekkel és formatervezett belső térrel, az oldalfalak és a tető cseréjét, valamint a forgóvázak korszerűsítését. A felújított járművek GPS alapú utastájékoztató rendszerrel, számítógép csatlakozási lehetőséggel, környezetbarát zárt rendszerű WC-vel, távvezérlésű elektro-mechanikus lengőajtókkal, textilhuzatos ülésekkel, új ablakokkal és üvegszál erősítésű műanyag belső burkolattal készülnek. 

Elővárosi személykocsik a MÁV részére

1998 óta több mint 300 Bhv típusú személykocsi lett teljesen felújítva a MÁV számára

Dunakeszin került felújításra 303 darab Bhv típusú elővárosi személykocsi a MÁV Rt. megrendelésére. Az eredetileg is Dunakeszin készült kocsikat 1998 és 2009 között építették át. A több mint 30 éves kocsik felújításának célja az utasok számára az elővárosi forgalomban az utazás kényelmének javítása, az üzemeltető számára a karbantartás idejének, gyakoriságának és költségeinek csökkentése, valamint a járművek élettartamának további 15 évvel történő meghosszabbítása volt.

A felújítás folyamán sor került az elhasználódott alkatrészek cseréjére, a műszaki berendezések korszerűsítésére. A felújított járművek légfűtéssel, üvegszál erősítésű műanyag belső burkolattal, textilhuzatos egyedi ülésekkel, üvegezett hossz-poggyásztartókkal és fénycsővilágítással készültek. A távvezérlésű elektro-mechanikus lengőajtók nemcsak az utasok le- és felszállását könnyítik meg, de jelentősen növelik az utasbiztonságot is.

Vezetőállásos kocsik felújítása a MÁV részére

Dunakeszin került felújításra 56 darab BDt típusú elővárosi vezetőállásos kocsi 1999-2006 között a MÁV Rt. megrendelésére

A vezetőállásos kocsik a szintén felújított Bhv típusú személykocsikkal együtt lehetővé teszik az ingavonati közlekedést az elővárosi forgalomban. A felújítás magában foglalja a légkondicionált vezetőállás kialakítását, az oldalfalak, a tető, az elhasználódott alkatrészek cseréjét, a műszaki berendezések korszerűsítését. A felújított járművek mozgássérültek által is használható WC-vel, a magyarországi belföldi forgalomra alkalmas elektromos berendezésekkel, távvezérlésű elektro-mechanikus lengőajtókkal és üvegszál erősítésű műanyag belső burkolattal készülnek.

Görlitz V forgóváz modernizáció

Görlitz V forgóváz modernizáció

42 darab Görlitz V forgóváz tárcsafékessé alakítása a Cseh Vasút WRmee típusú étkezőkocsijaihoz 2011-2013 között.