fbpx
Küldés folyamatban...

Kiderült, ki Magyarország legnagyobb vasútrajongója

2021.09.18-án a Vasúttörténeti Park Orient csarnokában tartottuk a Nagy Vasúti Kvíz döntőjét, ahol magyar és nemzetközi vasúttörténelemről és kulturális témákból összeállított kérdéssor várta azt a 10 vasútrajongót, akik a júliusi online elődöntőn jutottak tovább. A Dunakeszi Járműjavító és a TMH Hungary a 2021-es Európai Vasút Éve alkalmából szervezett versenyén Szánthó Áron magabiztosan nyerte el a ’Legnagyobb Vasútrajongó’ címet.

A Nagy Vasúti Kvíz döntőjének első részében a játékosoknak 20 feladványból álló, vasúti szakemberek által összeállított kérdéssorra kellett válaszolniuk, a legtöbb helyes választ adó két versenyzőre pedig ezek után újabb vasúti tudást mérő kör várt. Itt a felkészültség mellett a gyorsaság is számított, hiszen pontot az első helyes megfejtés ért.

Az ország legnagyobb vasútrajongójának főnyereménye egy utazás Szentpétervárra, ahol megtekintheti a világ egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkező helyi vasúti múzeumot is. A második helyezett Panyik-Tóth János egy éves családi belépőt nyert a Vasúttörténeti Parkba, a harmadik legmagasabb pontszámot elérő Fábián Attila Balázs pedig a MÁV RailTours egynapos útját kapta elismerésül. A versenyen külön kategóriában indulhattak cégünk dolgozói, akik közül a legeredményesebb Nagy Bernát lett. Az ő nyereménye szintén a szentpétervári utazás.

Create your account